Werkwijze

Behandelmethoden die het zelfhelend vermogen van de mens aanspreken, zoals de cognitieve gedragstherapie hebben de voorkeur in mijn werkwijze. De therapie kan gecombineerd worden met een niet-conventionele behandelmethode (EMDR) die zijn  effectiviteit heeft bewezen.
De EMDR is zeer geschikt om traumatische ervaringen en hun psychische nasleep te verwerken . Ook bewijst deze methode goede diensten bij het behandelen van fobieën, depressies en angsstoornissen.
Iedere cliënt krijgt maatwerk geleverd, toegesneden op haar/zijn specifieke problemen . Met als doel zo snel mogelijk weer goed vooruit te kunnen in het leven.
Je kan je per e mail of telefonisch bij mij aanmelden. Telefonisch of via e mail bespreek ik met je de wachttijd en de vervolgprocedure. De gehele procedure (intake, communicatie en afspraken maken) wordt door mij persoonlijk verzorgd.
Tot het intakegesprek verloopt het contact via telefoon of e mail. De behandeling gebeurt in het algemeen face-to-face. Je kan tussen de behandelingen door altijd contact opnemen als je vragen of problemen hebt.
In het intakegesprek beginnen we met het bespreken van je probleem, wordt er een klachteninventarisatie gemaakt en wordt het behandeldoel opgesteld. Ik overleg met je welke behandelmethode in jouw situatie de meest effectieve en efficiente is. verder geef ik een inschatting hoe lang de behandeling zal duren (5,8 of 12 consulten).
In de loop van de behandeling zal meere keren de voortgang en je tevredenheid over de behandeling worden besproken. Eventueel stellen we het behandeldoel bij.