Kwaliteit

Tevredenheid

De belangrijkste conclusies uit een cliënttevredenheid onderzoek  waren als volgt.

De algemene tevredenheid van cliënten over de totale behandeling is zeer positief. De cliënten geven een 8,4 als gemiddeld “rapportcijfer”. De cliënten vinden de psycholoog deskundig, hebben voldoende vertrouwen in de psycholoog en zijn van mening dat de psycholoog respectvol met de cliënt omgaat en zich open opstelt.

Het netwerk van de cliënt is de belangrijkste factor bij de keuze van de psycholoog. Daarna zijn internet en specifieke hulpverleners (bedrijfsmaatschappelijk werk van twee bedrijven en een osteopaat) waarmee samen wordt gewerkt belangrijk. Het streven van sommige verzekeraars naar meer wijkgericht samenwerken in de eerste lijn en met name met de huisartsen sluit niet aan bij de cliënten van deze praktijk. Uit de populatiekenmerken blijkt dit overigens ook. De minderheid (41%) van de cliënten komt uit Hengelo, 13% uit Enschede, meer dan een kwart (26%) komt uit de rest van Overijssel en een vijfde komt zelfs van buiten de provincie Overijssel. Wellicht wordt dit mede veroorzaakt door de mond op mond aanbevelingen in het netwerk van de cliënten en het zoeken van een psycholoog via internet in samenhang met het specialisme van de psycholoog (EMDR).

Het percentage cliënten, dat over de wachttijd tevreden (78%) respectievelijk ontevreden is (15%) is opmerkelijk. Gezien de grote vraag naar behandeling door deze psycholoog is de wachttijd naar de mening van de psycholoog zelf veel te lang. Kennelijk willen een aantal cliënten liever door deze psycholoog worden behandeld en aanvaarden de wachttijd.

Reacties van clienten

In het cliënttevredenheid onderzoek zijn de volgende opmerkingen gemaakt.

– Ga zo door. Geweldig resultaat! Uniek.

– Ik ben super tevreden en ik wou dat er meer mensen zoals jij waren!

– Ik ben uitstekend behandeld. Elke psycholoog zou op deze manier moeten werken. Het sloot precies aan op mijn manier van in het leven staan. Ik had geen betere behandeling kunnen wensen. Dus kort samengevat: één en al lof.

– De behandelingen hebben prima geholpen en voor de rest wat onopgelost is gebleven gebruik ik nu een medicijn wat door een psychiater is voorgeschreven. Mevr. R. Wegdam neemt de tijd voor je, is nooit gehaast en wil je erg graag helpen.

– Mevr. Wegdam: Uw gedrevenheid, geloof en liefde voor de mens en vooral zijn welzijn siert U en maakt U als “hulpverlener”bijzonder.

– Ik heb me altijd zeer vertrouwd gevoeld en zou je direct aanbevelen!

– Door de behandeling ben ik weer positief in ’t leven komen te staan. Heel fijn dat je wordt gehoord/begrepen. Op deze manier krijg je langzaam aan weer grip op situaties en de toekomst. Mijn dank hiervoor!

– De behandeling was heel bijzonder en ik heb er veel baat bij gehad.

– Ik heb ontzettend veel aan mijn behandeling gehad. Je hebt me echt in de goede richting geholpen! Ga zo door!

– Winst is vooral het loslaten van gepieker! Slaap beter, ben rustiger. Begin & afronding van een sessie was erg goed.

 

Klachtenregeling

Bij eventuele klachten verzoek ik je contact met mij op te nemen. Ik probeer dan met je de klacht op te lossen. Ik ben aangesloten bij het NIP. Ben je niet tevreden over mijn afhandeling van de klacht dan kun je gebruik maken van de klachtenprocedure van het NIP.